PostNord kundservice – Vad representerar PostNord? Förkortningen PostNord står för Nordens ledande leverantör av post- och logistiktjänster. Detta svenska företag säkerställer smidig leverans av brev, paket och gods dygnet runt, sju dagar i veckan, vare sig det gäller enskilda hushåll eller stora företag. Företaget grundades år 2009 genom en sammanslagning av svenska Posten AB och danska Post Danmark A/S.

Oavsett om du vill skicka ett brev till en vän, spåra en försändelse till ditt företag eller bara behöver information om postnord öppettider, står PostNord kundservice alltid till ditt förfogande. Med en så omfattande bakgrund och erfarenhet, kan du lita på att PostNord levererar när det verkligen räknas.

Hur kan jag kontakta PostNord?

Oavsett om du behöver skicka ett paket, spåra en leverans eller har frågor om PostNords tjänster, är det enkelt att komma i PostNord kontakt med dem. Du kan kontakta PostNord via telefon, e-post, deras officiella hemsida, eller deras sociala mediekanaler. Vill du veta mer om hur du optimerar din kommunikation med PostNord eller få ytterligare detaljer om deras tjänsteutbud? Fortsätt läsa för att få en djupare insikt och komma i direkt kontakt med rätt avdelning.

Vilka tjänster erbjuder PostNord Kundservice?

PostNord, som Nordens ledande leverantör av post- och logistiktjänster, representerar pålitlighet och effektivitet när det kommer till posthantering. Företaget, som grundades 2009 genom en sammanslagning av svenska Posten AB och danska Post Danmark A/S, har som målsättning att säkerställa smidig leverans av brev, paket och gods. Vare sig det gäller enskilda hushåll eller stora företag, tillhandahåller de en omfattande service dygnet runt, sju dagar i veckan.

Se även
Telia

Med sin mångåriga erfarenhet i branschen erbjuder PostNord Kundservice ett brett utbud av tjänster som sträcker sig bortom bara paketleverans. Oavsett om du önskar skicka ett brev till en vän, behöver spåra en företagsleverans, eller bara önskar veta mer om postnord öppettider, kan du vara säker på att PostNords kundservice finns där för att assistera och ge dig den hjälp du behöver. Med PostNord vid din sida, får du inte bara tillförlitlig service, utan också en partner som står redo att möta dina postbehov när det verkligen räknas.

Vilka är PostNords öppettider?

PostNords telefonsupport har generösa arbetstid. För privatkunder är de tillgängliga från måndag till fredag, 08:00 till 19:00. Företag kan nå dem från måndag till fredag, 08:00 till 17:00. Detta ger dig gott om tid att kontakta dem för hjälp.

DagPrivatkunderFöretag
Måndag08:00 – 19:0008:00 – 17:00
Tisdag08:00 – 19:0008:00 – 17:00
Onsdag08:00 – 19:0008:00 – 17:00
Torsdag08:00 – 19:0008:00 – 17:00
Fredag08:00 – 19:0008:00 – 17:00

Alla kontaktuppgifter till PostNord

PostNord strävar efter att vara tillgänglig för sina kunder genom olika kanaler. Oavsett om du föredrar att ringa, skicka e-post eller engagera dig med dem på sociala medier, finns det alltid ett sätt att få den hjälp och information du söker. Nedan listar vi de mest centrala kontaktuppgifterna som du kan använda för att kommunicera med PostNord.

För att komma i kontakt med PostNord, här är de viktigaste PostNord Kontaktuppgifter:

  • PostNord Telefon: 0771-33-33-10
  • PostNord E-post: [email protected]
  • PostNord Facebook: PostNord på Facebook
  • PostNord Twitter: PostNord på Twitter
  • Postadress: Postbox 242, 721 06 Västerås
  • PostNord
Se även
Kivra

Observera att PostNord för närvarande inte erbjuder kundtjänst via chatt.

Vad har PostNord för telefonnummer?

När du behöver komma i kontakt med PostNord, är deras primära telefonnummer 0771-33-33-10. Detta nummer ger dig direktåtkomst till PostNords kundtjänst, oavsett om du har frågor kring leveranser i Stockholm, Göteborg eller någon annan del av landet.

För specifika ärenden eller mer lokaliserad service kan det finnas ytterligare telefonnummer tillhörande specifika kontor, till exempel postnord telefonnummer stockholm eller postnord telefonnummer göteborg. Men oavsett var du befinner dig i Sverige, kommer PostNords dedikerade team att vara redo att svara på dina frågor och tillhandahålla den hjälp du behöver.

Hur kontaktar jag PostNords kundtjänst?

PostNord Kundtjänst står redo att assistera dig genom en mångfald av tjänster och lösningar. Oavsett om du har frågor kring en försändelse, behöver teknisk support eller bara vill förstå mer om deras tjänsteutbud, kan du nå dem via telefon, e-post, officiella hemsidan eller deras sociala medier. Med PostNords engagemang för kundtillfredsställelse kan du vara trygg i vetskapen om att deras kundtjänstteam kommer att göra allt för att ge dig den hjälp du behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PostNord
9.3/10
© Copyright 2023